Bij Be A Legend hebben we een passie voor sport en digitale marketing, en we zijn altijd op zoek naar manieren om onze klanten te helpen zich te onderscheiden en online groots te scoren. Daarom vonden we het geweldig om met de Jamaica Football Federation (JFF) samen te werken aan hun recente aankondiging van het partnership met Adidas.

De uitdaging: het opzetten van een sterke online aanwezigheid voor de JFF

De JFF is het bestuursorgaan van het voetbal in Jamaica, verantwoordelijk voor de promotie en ontwikkeling van de sport in het hele land. Toen ze hun nieuwe samenwerking met Adidas wilden aankondigen, beseften ze dat hun online aanwezigheid een boost nodig had. Ze hadden behoefte aan een professioneler en consistenter merk op alle sociale mediakanalen, evenals een meer strategische benadering van het creëren en beheren van inhoud.

 

Daar kwam Be A Legend om de hoek kijken. We werkten nauw samen met het JFF om hun doelen en uitdagingen te begrijpen, en om een aangepaste digitale marketingstrategie te ontwikkelen die hen zou helpen hun doelstellingen te bereiken.

De oplossing: Professioneel beheer van sociale media en Content Creatie

Ons team ging aan de slag met het opzetten en optimaliseren van de sociale mediakanalen van het JFF om ze professioneler en aantrekkelijker te maken. We zorgden voor een consistente branding en berichtgeving op alle kanalen, zodat de boodschap van het JFF duidelijk en impactvol was.

 

We ontwikkelden ook een strategie voor het creëren en beheren van content waarmee de JFF op een meer authentieke en betekenisvolle manier in contact kan komen met haar fans en volgers. We creëerden boeiende en shareable content die zou aanslaan bij hun publiek en die overeenkwam met de waarden en normen van adidas.

Het resultaat: Een sterkere online aanwezigheid en een succesvolle aankondiging van de samenwerking

Dankzij onze strategische aanpak en expertise was het JFF in staat een sterkere online aanwezigheid te creëren en op een meer betekenisvolle manier contact te leggen met hun fans en volgers. De geoptimaliseerde sociale mediakanalen hielpen hen een breder publiek te bereiken en meer betrokkenheid en interacties te genereren.

En toen het tijd was om hun nieuwe samenwerking met Adidas aan te kondigen, was de JFF er klaar voor. Ze konden hun partnership met vertrouwen en impact promoten, mede dankzij de professionele en strategische aanpak die Be A Legend hen hielp ontwikkelen.

Jamaica Football Federation - Adidas - Be A Legend - Digital Marketing - Content Creation - Shirts

Ontdek alle stills & motion van dit project