Wat is TALim?

In alle jongeren sluimeren talenten die tot ontplooiing kunnen komen, voor sommigen is het nodig dat er daartoe extra kansen worden aangereikt. TALim wil een aantal onder hen die kansen bieden. Drie jaar lang doorlopen deze jongeren elke zaterdag tijdens het schooljaar een gevarieerd programma. Daarbij ontdekken ze, samen met vrijwilligers en gastdocenten, wat ‘later’ allemaal kan zijn. Ze krijgen zelfvertrouwen, ontdekken en ontwikkelen talenten, verbreden hun toekomstperspectieven, werken aan hun sociale vaardigheden en bouwen aan een sterk netwerk.

In het pilootproject focust TALim op gemotiveerde tieners uit Genk. Daar blijft het niet bij: TALim wil dit project uitbreiden naar andere Limburgse gemeenten, in de eerste plaats naar vroegere mijngemeenten.

Hoe werkt Be A Legend mee?

Met Be A Legend (what’s in a name), willen we steeds mensen, clubs of federaties naar een hoger level tillen. Aangezien de creatieve sector steeds op zoek is naar nieuwe “Legends” past dit project perfect in onze visie. We waren meteen klaar om een workshop te organiseren die inspirerend kan werken voor jongeren.

Workshop TALim

We gaven de kinderen de volledige controle (na de uitleg), over echt professioneel materiaal.

De opzet was om een reeds bestaand portret (van T.Bogonda) na te bootsen. Wegens de coole locatie (de VIP van KRC Genk) leek ons dit het geschikte mini project voor hun. Om het helemaal af te werken, schenkte KRC Genk ook nog een aantal shirts voor de modellen. We zagen veel glunderende gezichten maar vooral misschien hier en daar wel een toekomstige creatieve legend…

Inspireer anderen

Wil jij meehelpen aan dit initiatief en jongeren inspireren?

Neem dan zeker even een kijkje op de website van TALim!Ze zoeken vrijwilligers, gastdocenten en sponsors!

Naar de website van TALim